Для любителів не лише гарно відпочити та набратися нових вражень, а й провести вихідні смачно, туристичний експерт радить відвідати равликову ферму, місцеву сироварню та ресторани єврейської, румунської чи гуцульської кухонь.
На відстані близько 10 кілометрів від Чернівців у селі Стрілецький Кут Кіцманського району є ферма «Буковинський равлик». Окрім дегустації різних страв із равликів, там пропонують туристам ознайомитись із процесом їх вирощування – розмноження, годування тощо. Взимку равлики перебувають у спеціальних приміщеннях, а на весну та літо їх випускають, висаджуючи перед тим для них спеціальні культури.
Також серед цікавинок гастрономічного туризму на Буковині любителям пропонують екскурсії до сироварні у селі Михайлівка Глибоцького району (приблизно за 20 кілометрів від Чернівців). Відвідувачам показують процес сироваріння, дають спробувати різні види сирів. Окрім традиційних голландських, італійських та австрійських технологій, місцеві виробники експериментують, додаючи у ці сири різні трави – базилік, пажитник тощо.
Також у цьому селі туристам пропонують відвідати місцеву пасіку, продегустувати мед із трав’яним чаєм і печивом. За бажанням можна оздоровитись за допомогою апітерапії – це сон на бджолиних вуликах.
У самих Чернівцях любителі гастрономічного туризму можуть відвідати ресторани із традиційною єврейською, румунською, грузинською, гуцульською та іншими кухнями.